Termékek Szolgáltatások Online szolgáltatások Prospektusok Referenciák Magunkról Kapcsolattartás Tanácsadó Aktuális
 
Elemzés és tanácsadás
  Költségcsökkentés lépésről lépésre
    A helyes út az energiatakarékos sűrített levegő állomáshoz
  Ügyfélszolgálat
 
  

ADA – KESS: Költségcsökkentés lépésről lépésre

 

Az ADA és a KESS részletesen

Amennyiben a sűrített levegő szükséglet és az alkalmazási feltételek megállapítása megtörtént, a konkrét tervezés következik: a szükséges nyomásszint, a szállítási teljesítmények, a sűrített levegő minőség, az energiafogyasztás és a teljesítményadatok - az új sűrített levegő ellátás valamennyi paramétere bekerül a kompresszorállomás koncepciójába.

A KAESER KOMPRESSOREN tervezőmérnökei kompetens és a nagyszámú megvalósított projektnek köszönhetően tapasztalt műszaki partnerek. Jól ismerik a KAESER széles termékpalettáját, óriási know-how-ra támaszkodnak és olyan különleges trükköket is ismernek, amelyek még tovább csökkentik a sűrített levegő költségeket.

Ennek az együttműködésnek a célja a sűrített levegő állomásnak az egyéni szükséglet követelményeihez történő legfinomabb hozzáigazítása. Így valamennyi, az energia megtakarítást lehetővé tévő megoldás valóban hasznosan kiaknázható.

1. A tényleges sűrített levegő fogyasztás

A legelső az igény: A KAESER szakemberei a sűrített levegő fogyasztás elemzésével (ADA) megállapítják, hogyan is néznek ki a sűrített levegő ellátással kapcsolatban támasztott követelmények a valóságban.2. A teljesítményfelvételek ellenőrzése

A pontos adatokból egyértelműen kiderül, hogy a mindenkori berendezéskonfiguráció ténylegesen mennyi energiát vesz fel a hálózatból. Az az energetikai szempontból optimalizált kompresszorállomáshoz vezető következő lépés alapja.


3. A fajlagos teljesítmények összehasonlítása

Csak a tényleges teljesítményfelvételnek a valós szállítási teljesítménnyel történő összehasonlítása után válik lehetővé az alkalmazott kompresszorkonfiguráció energiahatékonyságára vonatkozó helyes következtetések levonása.

4. Az optimális megoldás kiszámítása

A következő lépés a számítás: egy lehetőség a KESS számára; a KAESER KOMPRESSOREN által kifejlesztett szoftver nem csak kiszámolja az eredményt, hanem a több lehetőség közül kiválasztja a leggazdaságosabbat is.

5. Megvalósítható energiamegtakarítások

A KAESER KOMPRESSOREN által kifejlesztett ADA és KESS elemző- és kiértékelő rendszerek realisztikus javaslatokat tesznek lehetővé a megajánlott megoldásokkal elérhető energiamegtakarítási lehetőségekről.

6. Egyedi biztonsági koncepció

Minden sűrített levegő ellátórendszer csak annyira jó, amennyire az üzemeltetési és ellátási biztonsága az. A KAESER szakemberei ebből a szempontból már a tervezés megkezdésekor előnyt biztosítanak.

7. CAD-tervezés

Mielőtt még az első kompresszor telepítése megtörténne, a vevőnek lehetősége van jövőbeni kompresszorállomásának "virtuális bejárására". A modern CAD-tervezés lehetővé teszi a tényleges adottságokhoz történő legfinomabb hozzáigazítást.

 
KAESER home Sitemap
More Information
Mérés, tárolás, kiértékelés
Mintarajzok és 3D képek
Prospektusok:
Questionnaire for Air Demand Analysis

Download

ico_contactKapcsolatfelvételi lap

back top
Adatvédelem, KAESER KOMPRESSOREN Kft., info.hungary@kaeser.com