Termékek Szolgáltatások Online szolgáltatások Prospektusok Referenciák Magunkról Kapcsolattartás Tanácsadó Aktuális

KAESER vásári hírek
  Product news
Sajtó
    Sajtóinformációk
    Sajtófotók
    Sajtókapcsolat
  KAESER-Report
  Reach

Az i.HOC világpremierje

Száraz sűrített levegő előállítás - a teljes áramú regenerációnak köszönhetően

pressinfo

i.HOC a megnevezése a Kaeser Kompressoren szárazon sűrítő csavarkompresszoraihoz kifejlesztett új integrált rotációs szárítónak. A legkedvezőtlenebb környezeti feltételek esetén is megbízhatóan és stabilan garantálja az akár - 30°C-os harmatpontú sűrített levegő előállítását és mindemellett még energiát is takarít meg.

Az i.HOC megnevezés az „integrated heat of compression dryer“-ből képzett betűszó. Ez azt jelenti, hogy a sűrített levegő előállítása során mindenképpen keletkező hő a szárítóközeg regenerálására kerül felhasználásra. A hőmennyiség tulajdonképpen ingyen áll rendelkezésre, nincs szükség járulékos energiaráfordításra a szárítási folyamat során. Az eredmény: rendkívül magasfokú hatékonyság, megbízható szárítás és alacsony energiaköltségek mellett, változó szállítási teljesítmények esetén is.

A piacon már jelenlévő rendszerekkel ellentétben az i.HOC a teljes hőmennyiséget használja. Ezáltal még a legkedvezőtlenebb körülmények, mint például alacsony nyomás, magas hőmérsékletek vagy csekély kiterheltség is megbízhatóan lehet alacsony harmatpontot előállítani. Mindezt egy magas hatásfokú és szabályozható radiálventilátor teszi lehetővé, amely egyrészt kompenzálja a szárítási folyamat során fellépő nyomásveszteséget, másrészt a szárítást automatikusan mindig a különböző üzemi feltételekhez igazítja.

A Kaeser által szabadalmaztatott eljárás teljes áramú regenerációval működik és ezáltal - elektromos kiegészítő fűtés vagy vízhűtő berendezés nélkül is - megbízható szárítást garantál akár még + 45°C-os környezeti hőmérséklet esetén is.

Az integrált Sigma Control 2 kompresszorvezérlés tökéletesen vezérli a teljes folyamatot. Ez szabályozza többek között a radiálventilátort és az i.HOC integrált rotációs szárító dobhajtását. Mindegy, hogy milyen üzemi feltételek uralkodnak vagy mekkora szállítási mennyiségre van szükség, az automatikus illesztés gondoskodik arról, hogy akár a - 20 °C-os, akár a - 30 °C-os alacsony harmatpontértékeket megbízhatóan és stabilan el lehessen érni.

A berendezés jól átgondolt kompakt építési módja nem csak egyszerű és a költségeket csökkentő szerelést tesz lehetővé, hanem optimális karbantartási feltételeket is kínál és méretéhez képest viszonylag kis telepítési felületet igényel.

A Kaeser i.HOC rendszer járulékos előnyeként a vízhűtéses szárazon sűrítő csavarkompresszorok teljes áramú regenerációjának köszönhetően magas hővisszanyerési hányadot lehet elérni, mert a kompresszor hűtője felhasználható erre a célra. Az eddigi rendszerek esetén - a külön szárítóhűtő miatt - fellépő hőmennyiség veszteségeket el lehet kerülni. Ez további energiaköltségeket takarít meg, amelyeket egyébként a folyamathő vagy a fűtés előállításához kellene felhasználni.

ihocMegbízható és stabil sűrített levegő szállítás és akár - 30°C-os harmatpont; emellett pedig energiát és helyet takarít meg: ez az új, integrált i.HOC rotációs szárítóval felszerelt szárazon sűrítő csavarkompresszor.

î.HOC

i.HOC