Termékek Szolgáltatások Online szolgáltatások Prospektusok Referenciák Magunkról Kapcsolattartás Tanácsadó Aktuális

KAESER vásári hírek
  Product news
Sajtó
    Sajtóinformációk
    Sajtófotók
    Sajtókapcsolat
  KAESER-Report
  Reach

Tovább bővül a szárazon sűrítő program

Új szárazon sűrítő csavarkompresszorok

pressinfo

A CSG-2 a Kaeser cég új szárazon sűrítő csavarkompresszor sorozata: a kétfokozatú berendezések szállítási teljesítménye 5,4 – 13,1 m³/perc, hajtásteljesítményük 37 – 90 kW, az előállítható nyomásérték pedig 4 – 10 bar között van. Ily módon a Kaeser szárazon sűrítő csavarkompresszorainak szállítási teljesítmény tartománya most már – a már korábban bevezetett DSG-2 és FSG-2 sorozatokkal együtt – 5,4 m³/perc-től 50,0m³/perc-ig,ill. 3,2 m³/perc-től 50,8 m³/perc-ig (fordulatszámszabályzás esetén) terjed.

A CSG-2 berendezések koncepciója nagyon hatékony sűrített levegő előállítást tesz lehetővé azon alkalmazások esetében, ahol a felhasználók szárazon sűrítő kompresszorokat írnak elő. A berendezések mind lég-, mind pedig vízhűtéses kivitelben szállíthatók. Erősen ingadozó sűrített levegő fogyasztás esetére az SFC-fordulatszámszabályzással felszerelve is szállíthatók.

Valamennyi Kaeser szárazon sűrítő berendezés szíve a jól bevált, kétfokozatú, szárazon sűrítő csavarkompresszorblokk. Ennek robusztussága és megbízhatósága a teljes élettartam folyamán gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A csavarrotorok különlegessége – a költségek csökkentéséhez nagymértékben hozzájáruló – egyenletes, 300°C-ig hőálló, speciális "Ultra Coat" bevonat. A bevonat rendkívül kopásálló. Tömítő- és védőhatása – és ily módon a kompresszorok szállítási teljesítménye – hosszú éveken keresztül állandó marad. Így a berendezésnek hosszú használati idő után sincs szüksége több energiára a névleges szállítási mennyiség előállítására, mint új korában, ez pedig alacsony összes költséget eredményez. Ehhez az a lehetőség is hozzájárul, hogy a berendezések 45 °C-os környezeti hőmérsékletig alacsony költséggel, léghűtéses kivitelben is üzemeltethetők.

A CSG-2 megbízható és hatékony energiafelhasználású üzemeltetésről az ipari PC alapú Sigma Control 2 vezérlés gondoskodik: a többféle, előre beprogramozott vezérlésfajta, a kapcsolóóra és az alapterhelésváltás funkció lehetővé teszik a további energiamegtakarítást. A kapcsolási különbség szűkítését és ily módon a további energiamegtakarítást a pontos működésű elektronikus nyomásérzékelő teszi lehetővé. A "Sigma Control 2" azonban még további előnyökkel is nyújt: variálható interfészek és – első alkalommal – dugaszolható kommunikációs modulok növelik a rugalmasságot a felülrendelt vezérlőrendszerre, számítógépes hálózatra ill. a távdiagnosztikai és távfelügyeleti rendszerre (pl. Teleszerviz) történő csatlakoztatás esetén. A berendezéssel a helyszínen folytatott kommunikációt nagyméretű kijelző teszi egyszerűvé. Egy SD-kártyaslot gondoskodik mind az adattároló gyors kiolvasásáról, mind pedig a szoftverek aktualizálásról. A szerviz szabványosítását és ily módon a szerviz minőségének jelentős javítását egy beépített RFID-olvasó teszi lehetővé. A "Sigma Control 2" a kompresszor felügyeletéért is felelős.

A kompresszorok meghajtásáról a nagyon hatékony energiafelhasználású IE3-"Premium Efficiency"-villanymotorok gondoskodnak. A motortekercsek hőmérsékletének mérését és felügyeletét végző PT 100 érzékelők szintén a felszereltséghez tartoznak. Ily módon lehetőség van a maximális motorindítási szám teljes kihasználására, ami a drága üresjárati időket minimalizálja.

A második sűrítőfokozatban a jobb levegőminőség és a hosszabb élettartam érdekében nemesacélból készült rotorok kerülnek alkalmazásra. Szintén előnyös, hogy a levegő beszívása hidraulikus működésű szívószelepek által történik, ily módon elmarad a pneumatikus membránok rendszeres cseréje. A beépített rezonátor minimális nyomásveszteség mellett hatásosan és széles sávban csillapítja a pulzációt; az esetleges szennyezés veszélye miatt tudatosan lemondtak a szálstruktúrájú abszorbensanyag alkalmazásáról.

A CSG-2 berendezések a zajemisszió területén is megmutatják, mire képes a korszerű technika: a számítógépes mérési módszerek segítségével lehetővé vált az egyes zajforrások célzott behatárolása és a zajkibocsátás jelentős csökkentése.

A-CSG-2Hosszú élettartam, hatékony energiafelhasználás és környezetkímélő működés: ezek az új CSG-2 szárazon sűrítő csavarkompresszorok jellemzői.

KAESER home Sitemap
More Information