Termékek Szolgáltatások Online szolgáltatások Prospektusok Referenciák Magunkról Kapcsolattartás Tanácsadó Aktuális
 
  Surítettlevego-technikai tanácsadó
Szakmai cikkek
 
  

Szakmai cikkek

 

Ezen az oldalon szakmai cikkeket kínálunk a sűrített levegővel kapcsolatban kiválasztott témákhoz. A cikkek lényegét kivonatosan összefoglaltuk. Érdeklődés esetén letölthető (és kinyomtatható) a cikkek teljes szövege is. Kattintson egyszerűen a megfelelő cím pdf-ikonjára: ezután megjelenik az eredeti cikk a számítógép képernyőjén.

sigmaIcon

Rugalmas és tervezhető: sűrített levegő szolgáltatási szerződés
A kompresszorok helyett egyszerűen csak a sűrített levegőt kell megvásárolni: ez a „Sigma Air Utility“ a KAESER KOMPRESSOREN-tól

Hogy mennyibe kerül egy kWh elektromos áram, vagy egy köbméter víz, vagy a szállítás kilométere – mindezek az adatok az üzemi beszerzés alapinformációiként a költségoptimalizálás kiindulópontjai. A sűrített levegőről viszont – erről a legtöbb esetben szintén pótolhatatlan energiahordozóról – számos döntéshordozó nem tudja pontosan, mennyibe is kerül igazából egy köbméter.

Author: Klaus Dieter Bätz
Source: KAESER report 2/09, 19

pdf_icoRugalmas és tervezhető: sűrített levegő szolgáltatási szerződés
 
sigmaIcon

Sűrített levegő a modern alagútépítésben - az AZT Zürich-Thalwil létesítmény

A Svájci Szövetségi Vasút a "Bahn 2000" projekt keretében jelenleg építi a Zürich-Thalwil vonal második kettősvágányú pályáját. A pályát 2003-tól adják át a távolsági és áruforgalomnak, és ily módon közlekedési szempontból tehermentesítik a sűrűn lakott Zürichsee partját Wollishofen és Thalwil között. A 10,7 kilométer hosszú új szakaszból 9,4 kilométert alagútban kell vezetni az Allmend Brunau alatt. A geológiai szerkezet miatt ez az alagútprojekt nagy kihívást jelent bányászati szempontból. A sűrített levegő jelentős szerepet játszik a létesítmény megvalósításában.

Author: Michael Bahr
Source: SchweizerBauJournal 5/2000

pdf_icoAlagútépítés (PDF)
 
sigmaIcon

A piesaui üveggyár a hatékony sűrített levegő technikát választotta. A hagyományos thüringiai üveggyár sikeresen megállja helyét a piacgazdaságban

A sűrített levegő ellátás modernizálása döntő mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az egykori NDK-ban működő, piesaui üveggyár sikeres és nemzetközileg versenyképes üzemmé válhatott. A piesaui üveggyártás energiaellátását gázzal és elektromos árammal biztosítják, míg a sűrített levegő a legfontosabb energiahordozóként a finomüvegtartályok formázására szolgál. A cikk bemutatja a sűrített levegő és vákuumállomás hatékonyságát, amit a kifinomult Kaeser Vesis vezérlő- és felügyelőrendszer támogat. A gazdaságosság szempontjából is döntő előnyt kínál ez a sűrített levegő berendezés: a kompresszorok teljesítményének és terhelésének optimális, lépcsőzetes kialakításának valamint a továbbfejlesztett légtechnikának köszönhetően az üzemeltető lényegesen gyorsabb megtérüléssel számolhat.

Author: Michael Bahr, Erwin Ruppelt
Source: Glas-Ingenieur 5 (1999), 52. o. ff.

pdf_icoA piesaui üveggyár (PDF)
 
sigmaIcon

A következő nyár is el fog jönni: a termikus problémák elkerülése kompresszoroknál

A magas külső hőmérsékletek jelentős mértékben veszélyeztethetik az ipari üzemek sűrített levegővel történő ellátását. Éppen ilyen esetekben váltak be az ilyen körülményekre tervezett berendezések, amelyek biztosítják a bőséges friss levegő ellátást. A cikk leírja egy sűrített levegő állomás koncepcióját, amelybe olyan hűtőrendszert telepítenek, amellyel tekintélyes távozó hőmennyiség vezethető el megbízhatóan. Egy ilyen állomás megfelelő méretezéséhez hozzátartoznak az optimálisan dimenzionált be- és kilépőnyílások, a megfelelő hűtőfelületek és egy hővisszanyerő berendezés is, mint ésszerű kiegészítő. Optimálisan konfigurált sűrített levegő állomást beszerzése esetén ezek a szempontok elengedhetetlen feltételek a döntés meghozatalához.

Author: Erwin Ruppelt
Source: Schweizer Maschinenmarkt 20 (1993), 106. o. ff.

pdf_icoA következő nyár is el fog jönni.
 
 
KAESER home Sitemap
More Information
Toolbox
Információs anyag

Download

ico_contactKapcsolatfelvételi lap

back top
Adatvédelem, KAESER KOMPRESSOREN Kft., info.hungary@kaeser.com