Termékek Szolgáltatások Online szolgáltatások Prospektusok Referenciák Magunkról Kapcsolattartás Tanácsadó Aktuális
 
  Quality and Environmental Management
Krónika
  Képviseletek
  Impresszum
 
  

Történet

 

A KAESER KOMPRESSOREN, amely ma a kompresszorok és sűrített levegő technikai komponensek egyik világszerte vezető gyártója, kerek 5.000, alkalmazottat foglalkoztat szerte a világon és több mint 100 országban, valamint az összes kontinensen jelen van jól szervezett és erős értékesítési és szervízhálózatával. A KAESER közponja az Észak-Bajorországban található Coburgban van.
A KAESER termékeit a vállalkozások szinte az összes iparágban és a legkülönbözőbb méretekben alkalmazzák.

s_ueber.jpg

  

Rövid KAESER krónika

 

1919
A vállalatot 1919. június 27-én idősebb Carl Kaeser alapította Coburgban gépgyártó műhelyként. Az üzleti tevékenység először gépjárművek és motorok pótalkatrészeinek - főként fogaskerekek - előállítására terjedt ki, majd később egyedi üvegipari gépek gyártását is felvették a termékpalettára. A vállalat néhány év elteltével már 150 dolgozót foglalkoztatott.
  
1948
Németország II. világháború utáni felosztása miatt a KAESER elvesztette addig piacainak nagy részét Türingiában, ezért arra kényszerült, hogy új piacok felé nyisson Dél- és Nyugat-Németországban. A motorgyártásban szerzett know-how-t és a nagy piaci igényt figyelembe véve a vállalat azt a jövőbemutató döntést hozta, hogy kompresszorokkal bővítik a termékprogramot. A KAESER első saját fejlesztésű dugattyús kompresszorra 1948-ban hagyta el a gyártócsarnokot. A következő években létrejött egy 60 kW-ig terjedő, átfogó dugattyús kompresszor program. 
  
1973
Ifjabb Carl Kaeser, a cég alapítójának fia átállította a vállalat stratégiai irányát: hozzáfogott a csavarkompresszorok fejlesztéséhez. A KAESER csavarkompresszorok lelke egy saját fejlesztésű csavarkompresszorblokk, amely új, energiatakarékos forgórészprofillal - a SIGMA PROFIL-lal - rendelkezik. Az új csavarkompresszorok gyártása 1973-ban indult. A következő években a KAESER a csavarkompresszorgyártók nemzetközi élvonalába került.
  
1978
Egy új leányvállalat megnyitásával Svájcban megkezdődött a KAESER cég nemzetközi értékesítési és szolgáltató szervezetének kiépítése.
  
1982
A Compresseurs Bernard francia kompresszorgyártó átvétele után a KAESER vállalat kifejlesztette a Mobilairt, a mobil építőipari csavarkompresszorok programját. A mobil építőipari kompresszorok Franciaországban, Lyonban készülnek.

1985
Thomas Kaeser, a cégalapító unokája az ügyvezetés elnöke lesz

1991 
A KAESER cég átvette a gerai kompresszorgyárat, az egyik legrégibb német kompresszorgyártót, és kifejlesztette az OMEGA forgódugattyús fúvót, amelynek gyártása 1993-ban indult meg Gerában. 
  
1994 
A SECOTEC-kel a KAESER egy átfogó új, energiatakarékos hűtveszárító programot fejlesztett ki. A legmodernebb német hűtveszárítók gyártása 1994-ben kezdődött Gerában. 
  
1998 
A KAESER cég SIGMA CONTROL név alatt piacra dobta forradalmi kompresszorvezérlését: a saját fejlesztésű, ipari számítógépes technológián alapuló vezérlés csökkenti az életciklus-költségeket, és tovább növeli a berendezés rendelkezésre állását. Ezt a vezérlést 1998 óta építik be a KAESER csavarkompresszorokba.

2001
A SIGMA CONTROL vezérlés eredményes bevezetése után a KAESER KOMPRESSOREN a teljes kmpresszorállomás "kompjuterizálását" tűzte ki célul. A SIGMA AIR MANAGER felülrendelt sűrített levegő vezérlés segítségével először válik lehetővé a modern ipari számítógépek és az internet-technológia által nyújtott lehetőségek összekapcsolása. Ennek köszönhetően a sűrített levegő ellátás megbízhatósága, hatékonysága és költségei átláthatóságának jelentős mértékű növelése vált lehetővé.

2002
Az év tavaszán kezdte meg a Coburgban újonnan épített, mobilkompresszorokat előállító üzem a termelést: így a KAESER már két, a csúcstechnológiát képviselő mobilkompresszor üzemmel rendelkezik.
A gerai gyár ebben az évben ünnepelte 125 éves jubileumát. Az egykori - többek között öntödét, esztergályos- és lakatosműhelyt - magában foglaló üzemet Heinrich Leo 1877-ben alapította és ez volt az első német vállalat 1890-ben, amely kompresszorok gyártását kezdte meg. A Leo-Kompressoren 1945-re, a maga 70 %-os piaci részesedésével Németország vezető kompresszorgyártójává vált.

2004
A vállalat az év elején egy új termékfejlesztő központot avatott fel coburgi székhelyén. Az új központ a fejlesztőmérnököknek optimális munkafeltételeket nyújt. " Célunk az", mint ahogy azt Thomas kaeser ügyvezető a megnyitón mondta," hogy a korábbinál még nagyobb számban tudjunk innovatív, vevőorientált termékeket gyorsan a piacra dobni." 
A KAESER KOMPRESSOREN az egész konszernre kiterjedően forradalmasítja a logisztikáját. A csúcstechnológiát képviselő rendszer alapvető elemei egy teljesen automatizált magasraktár és egy új disztribúciós centrum. Ezzel nem csak a további termelésnövelés egyik jelentős feltétele került megteremtésre, hanem a KAESER ezen túlmenően nulla hibaszázalékos teljesítménnyel, valamint a szállítási hűség és a vevőelégedettség további növekedésével számol.

2009
Ifj. Carl Kaeser, a vállalat idősebb főnöke 95 éves korában elhunyt.

2012
Thomas Kaeser a bajor gazdaság érdekében végrehajtott különleges érdemei elismeréséért állami kitüntetésben részesül. A vállalat világszerte 4400 alkalmazottat foglalkoztat, ebből kerek 1900-at a németországi telephelyeken.

2013
Április: Az újonnan kifejlesztett SECOTEC TF 340 energiatakarékos szárítót kiváló és jövőbemutató technikájának köszönhetően a hannoveri vásár nagy elismertségnek örvendő innovációs díja, a Hermes Awards odaítélése során a döntősök közé választják. Az új szárító innovatív tárolórendszerének köszönhetően a hagyományos szárítókkal szemben akár 70 százalékos energiamegtakarításra képes. 

Október: a gerai gyárban lerakják egy új kutató- és fejlesztőközpont alapkövét. Az innovációs képesség fontos szerepet játszik. A folyamatos új fejlesztések gondoskodnak arról, hogy a KAESER KOMPRESSOREN nemcsak a sűrített levegő szárítás területén foglal el vezető helyet a technológiák terén. 

November: a KAESER KOMPRESSOREN az Európai Részvénytársasággá (SE, "Societas Europea) történt átalakulással tovább folytatja a nemzetközivé válás irányába mutató stratégiáját. Egy erős, német gyökerekkel rendelkező családi vállalkozás, amely az egész világon otthon van és minden vonatkozásban a kiváló német minőséget képviseli. A vezetés Thomas Kaeser okl. közgazdászból és Tina-Maria Vlantoussi-Kaeser okl. közgazdászból áll.

2014
Az első kapavágás két új gyártócsarnok és egy további irodaépület létesítéséhez Coburgban.

 
KAESER home Sitemap
More Information
Információs anyag
Toolbox

ico_contactKapcsolatfelvételi lap

back top
Adatvédelem, KAESER KOMPRESSOREN Kft., info.hungary@kaeser.com